agentie de marketing

Avantajele unui website responsive

Un site web bine dezvoltat, cu un aspect minunat, cu o interfață intuitivă și prietenoasă este esențial pentru a fi cu un pas înaintea concurenței și pentru a vă converti potențialii clienți în clienți plătitori loiali. Pentru ca afacerea pe care o conduceți să aibă un impact de durată asupra publicului țintă, aveți nevoie de un website de prezentare care să graviteze în jurul clientului. Cu alte cuvinte, clientul este principala prioritate, așa că designul site-ului va fi elaborat în funcție de el. Indiferent că doriți o pagină de prezentare, un site de e commerce sau un site de informații, clientul este pionul principal. O agenție de web development vă poate oferi servicii de creare site, concentrându-se asupra viitorilor utilizatori. Mai mult ca oricând, un website trebuie să fie ușor de utilizat, rapid și cât se poate de prietenos cu toți utilizatorii.

De ce este important să dețineți un site web ușor de utilizat?

Pentru ca un website să aibă succesul la care sperați, trebuie să aibă un obiectiv clar și să îndeplinească cerințele utilizatorilor. Principala prioritate este aceea ca fiecare client să fie mulțumit de experiența sa online cât timp vă explorează site-ul. Conform cercetărilor recente efectuate de specialiști, 75% dintre vizitatori judecă credibilitatea unei companii după designul site-ului său. Prin urmare, site-ul web devine o extensie și oglindă a afacerii pe care o conduceți. Pentru a vă consolida credibilitatea, trebuie să dați dovadă de o grijă evidentă față de experiența de care vor avea parte clienții. Pentru a le oferi clienților cea mai plăcută experiență, aveți nevoie de un site web ușor de navigat. Agențiile de web development care oferă servicii de creare site web se asigură că vizitatorii pot găsi ceea ce caută rapid și ușor. Dacă site-ul este dificil de utilizat, prea încărcat sau prea greoi, vizitatorii îl vor părăsi și își vor îndrepta atenția către site-ul unui concurent. Este important ca afacerea pe care o conduceți să fie reprezentată de un site web ușor de utilizat din mai multe motive. În principal, vizitatorii vor naviga mai ușor pe site și vor fi mai stimulați să vă achiziționeze produsele sau serviciile. Un site care se concentrează asupra experienței utilizatorului face o impresie bună în ochii tuturor vizitatorilor, contribuie la credibilitatea și bunul renume al afacerii pe care o desfășurați și arată că prioritizați experiența vizitatorilor, ceea ce poate dezvolta încredere și loialitate față de produsele sau serviciile pe care le oferiți. De asemenea, ajută la optimizarea motorului de căutare (SEO). Motoarele de căutare precum Google penalizează site-urile care sunt greu de utilizat, așa că dacă vă veți asigura că vizitatorii pot naviga pe site fără întreruperi, asta va ajuta site-ul să se claseze mai sus în rezultatele căutării. Un alt motiv pentru care agențiile care oferă servicii de creare website prioritizează experiența utilizatorilor este acela că un site simplu și ușor de utilizat are mai multe șanse să transforme vizitatorii în clienți.

Cum puteți obține un site ușor de utilizat?            

Cel mai recomandat este să apelați la serviciile unei agenții de web development, care vă poate oferi un pachet complet de servicii. De la creare site web, magazin online și până la optimizarea SEO a site-ului și tehnici de digital marketing, colaborarea cu o agenție reprezintă soluția cea mai convenabilă. Vă poate oferi informații despre platforme magazin online, vă poate dezvolta un site sau un magazin online și vă oferă servicii SEO complete pentru a vă atinge mai rapid obiectivele de afaceri. De asemenea, un site ușor de utilizat folosește text clar și concis, astfel încât utilizatorii să poată să înțeleagă ceea ce spuneți fără dificultate. O cantitate foarte mare de text poate fi confuză, așa că este necesar să vă prezentați afacerea cât mai succint și clar. De asemenea, un site web trebuie să fie atrăgător din punct de vedere vizual, motiv pentru care agențiile de web design utilizează culori, imagini și videoclipuri care sunt plăcute la vedere. Folosind conținut atrăgător, cum ar fi imagini, sporiți șansele ca vizitatorii să își amintească de site-ul pe care îl dețineți și să îl recomande și altora. La rândul lor, meniurile clare și etichetele ușor de înțeles îi ajută pe utilizatori să vă exploreze site-ul fără probleme. Dacă publicul nu poate naviga cu ușurință pe site, atunci nu poate găsi informațiile pe care le caută. Foarte important este și ca site-ul să fie cât mai rapid și receptiv. Cu atât de multe alte site-uri care concurează pentru public, devine mai necesar ca oricând să dispuneți de un site foarte rapid. Este puțin probabil ca vizitatorii să aștepte mai mult de câteva secunde până se încarcă un website, așa că este important să vă asigurați că site-ul reacționează rapid la acțiunile vizitatorilor. Atunci când colaborați cu o agenție de web development, aceasta se va asigura că site-ul funcționează bine pe toate dispozitivele. Un site trebuie să arate bine și să fie ușor de utilizat pe toate dispozitivele, inclusiv pe telefoane și tablete. Este important ca site-ul să fie optimizat pentru fiecare dispozitiv, optimizarea mobilă fiind, în special, deosebit de critică. La rândul lor, îndemnurile precum „aflați mai multe” sau „înscrieți-vă acum” ghidează publicul prin site-ul web și îl încurajează să facă pasul următor. Mărturiile clienților și recenziile lor îi ajută pe potențialii clienți să ia decizii mai informate.

Nu în ultimul rând, un website ușor de utilizat este clar, simplu și aerisit. Totodată, este vizual mai atrăgător pentru vizitatori și clienți. Asta poate spori șansele ca vizitatorii să vă achiziționeze produsele sau serviciile și să devină clienți fideli. Încercați, de asemenea, să oferiți asistență pentru clienți și să acordați atenție detaliilor. Fiecare detaliu de pe site contează, așa că alegeți cu grijă culori și imagini atrăgătoare. 

FAQ

Se referă la o strategie de design care creează site-uri web optimizate bine pentru dispozitive mobile, tablete și desktop. Site-urile web fără design responsive riscă să piardă un număr semnificativ de utilizatori. În plus, Google se analizează atent „compatibilitatea cu dispozitivele mobile”

WordPress este o platformă care vă permite să reazilați site-uri chiar dacă nu cunoașteți specific un limbaj de programare. 

Contactează-ne!